Bramborové pirohy se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové pirohy se šunkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42763 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
350 g | Brambory vařené |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 71,9mg |
Draslík | 204,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové pirohy se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozmačkáme, šunku nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Bramborovou hmotu vložíme do mísy, přidáme vejce, mouku, máslo a osolíme. Vypracujeme hladké těsto, vyválíme na tenčí plát, který rozřežeme na stejné čtverečky. Šunku promícháme se smetanou, rovnoměrně rozdělíme na čtverečky těsta, okraje přehneme a zpevníme přimáčknutím. Pirohy naházíme do vroucí osolené vody a přibližně 15 až 20 minut povaříme. |
3 | Pirohy scedíme, necháme okapat a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je kysané dušené zelí.