Houskové knedlíky se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houskové knedlíky se zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42768 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
160 g | Cibule |
5 g | Kmín celý |
30 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
800 g | Mouka pšeničná hrubá |
240 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
800 g | Zelí kysané |
300 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 108,1mg |
Draslík | 312,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houskové knedlíky se zelím postup přípravy receptu:
1 | Starší housky nakrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, přisypeme housky a promícháme. Přidáme vejce, žloutek, kousek másla, sůl, přilijeme mléko a vypracujeme knedlíkové těsto. Vytvoříme podlouhlé knedlíky, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut. Mezitím připravíme zelí. |
3 | V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, přilijeme zelí ze sklenice i s nálevem, okmínujeme a 15 minut podusíme. |
4 | Knedlíky vyndáme z vody, přes nit nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím se slaninou a podáváme. |