Jablka pečená s lesními plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka pečená s lesními plody
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42845 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
4 ks | Jablka |
15 g | Mandle plátky |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
100 g | Ostružiny |
1 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
3 dl | Víno portské |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Žloutkový krém |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 17,1mg |
Draslík | 384,3mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Jablka, Ostružiny, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Nové koření mleté, Solamyl - bramborový škrob, Víno portské, Žloutkový krém mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka pečená s lesními plody postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů, umyjeme a osušíme jablka. Nařízneme dokola slupku u každého jablka, lépe se propečou. |
2 | Z jablek vykrájíme jadřince a nalijeme dovnitř citronovou šťávu. |
3 | Smícháme v míse ostružiny, mandle, cukr, citronovou kůru, nové koření a směs dáme do jablek. |
4 | Do zapékací nádoby nalijeme portské víno, přidáme skořici a 40 minut pečeme. Poté slijeme vypečenou šťávu do pánve a jablka ponecháme v teple. |
5 | Vyndáme skořici a přidáme do pánve pastu z vody a solamylu. Zahříváme do zhoustnutí. |
6 | Žloutkový krém zahřejeme k bodu varu, jablka přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s teplým krémem. |