Jednoduché houskové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduché houskové knedlíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42945 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 l | Voda pitná |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 828,0mg |
---|---|
Cholesterol | 124,8mg |
Draslík | 112,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduché houskové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Tvrdší housky nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. |
2 | Do mísy prosejeme hrubou mouku s 1 lžičkou soli a práškem do pečiva. Přilijeme postupně 2-3 dl vlažného mléka s rozkvedlanými žloutky a směs důkladně propracujeme. Těsto zpracováváme minimálně 10 minut tak, až tvoří bubliny. Musí být dostatečně tuhé. |
3 | Těsto dáme na pomoučený vál a kostičky pečiva zapracujeme. Vytvarujeme 2 knedlíky. |
4 | Ve větším hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody se 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vaříme z jedné strany 15 minut, pak je opatrně otočíme a vaříme dalších 10-12 minut. Vyjmeme je, propícháme špejlí. Pak je ihned nakrájíme a podáváme. |