Zaječí steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí steaky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
600 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 648,1mg |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 579,8mg |
Vláknina | 530,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí steaky postup přípravy receptu:
1 | Vybereme si čtyři filety ze zadního zaječího masa. Omyjeme je, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme je a opepříme nahrubo mletým pepřem. Takto připravené filety položíme na gril a zprudka krátce opečeme z obou stran. Potom steaky přendáme na okraj grilu a dogrilujeme zvolna asi 3 minuty z každé strany. Ugrilované steaky by měly být křupavé. |
Poznámka
Jako přílohu použijeme bílé pečivo, chléb, vařené brambory nebo zeleninový salát.