Zelenina s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s mozzarellou
Zelenina s mozzarellou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43240 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule červená |
1 ks | Lilek |
150 g | Mozzarella |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 640,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Lilek, Mozzarella, Oregano sušené, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Ve slané vodě 2 minuty do poloměkka vaříme nudličky mrkve a plátky salátových brambor, uvařené necháme okapat. |
2 | Omáčku připravujeme v hluboké pánvi s těžkým dnem. Malou nasekanou cibuli a prolisovaný česnek smažíme na 1 lžíci rozehřátého oleje 5 minut na mírném ohni. Přidáme konzervovaná rajčata, rajský protlak, sušené oregano a přivedeme k varu. Potom stáhneme plamen a nezakryté vaříme na mírném ohni 20 minut, dokud směs není hustá. |
3 | Připravíme 2 velké olejem vymazané plechy, do kterých postupně narovnáme vrstvu uvařené mrkve a brambor, červené a zelené papriky bez semen, nakrájených na 8 kousků, čtvrtky červené cibule, plátky lilku a stroužky česneku. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 20 minut při 230°C. |
4 | Do zapékací misky nalijeme rajčatovou omáčku, přidáme zeleninu, zasypeme strouhanou mozzarellou a ještě na 5 minut vrátíme do trouby, až mozzarella se rozteče. |