Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43294

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
750 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 85 kcal
Kilojoule 356kJ
5% Sacharidy 18 g
1% Tuky 1 g
7% Sodík 134 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušené české zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou hlávku zelí (asi 750 g) rozčtvrtíme, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme (nebo nakrouháme) na tenké nudličky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli zpěníme. Přidáme k ní zelí, sůl, kmín, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Promícháme a odkryté zelí chvilku (asi 5-7 minut) za občasného promíchání dusíme.

3

Pak zelí zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15-20 minut doměkka.

4

Zelí poprášíme hladkou moukou, promícháme, chvilku podusíme a dochutíme octem, solí a cukrem podle chuti. Koření vyjmeme a podáváme teplé jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept