Chlebíčky zapékané s Hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíčky zapékané s Hermelínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43583 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Křen |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
240 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks | Vejce slepičí |
12 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 176,7mg |
Draslík | 64,3mg |
Vláknina | 429,0mg |
Vitamín A | 145,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíčky zapékané s Hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Krajíčky veky lehce potřeme máslem a osolíme. Poklademe na plátky nakrájeným sýrem a potřeme rozšlehaným vejcem. |
2 | Připravené chlebíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
3 | Po zapečení ozdobíme chlebíčky kečupem a nastrouhaným křenem. |
4 | Ihned podáváme. |