Hovězí maso dušené se šalotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené se šalotkou
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43670 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
4 ks | Celer řapíkatý |
10 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kg | Hovězí maso zadní |
3 polévková lžíce | Kroupy malé |
1 kostka | Masox |
3 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 ks | Šalotka |
4 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
500 ml | Víno červené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 763,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Citronová kůra, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kroupy malé, Masox, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené se šalotkou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi za stálého míchání osmažíme na dvou lžících oleje do hněda pokrájenou šalotku, česnek, mrkev a celer. |
2 | Na zbylém oleji osmahneme na pekáči do hněda polovinu na kostičky nakrájeného masa, pak přidáme druhou polovinu, tymián, nastrouhanou citronovou kůru, bobkový list, osmaženou zeleninu, víno, bujón, malé kroupy, pepř, ochutíme solí, přikryjeme a necháme dusit pozvolna v troubě asi tři hodiny. Občas podle potřeby podléváme vodou. |