Vepřové ražniči s rizotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ražniči s rizotem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 43967 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Játra krůtí |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika žlutá |
5 ml | Pepř černý mletý |
20 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rýže loupaná |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
5 ml | Sůl |
400 g | Vepřová panenka |
0,5 l | Vývar zeleninový |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 231,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra krůtí, Paprika žlutá, Rýže loupaná, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová panenka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ražniči s rizotem postup přípravy receptu:
1 | Papriku opláchneme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vyjmeme jadérka, následně nakrájíme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme polovinu másla, cibuli i s paprikou na ní podusíme, po chvíli přidáme rýži a vzniklou směs dusíme dál. |
2 | Zalijeme paprikovým protlakem a zeleninovým vývarem. Vzniklou směs přivedeme k varu a necháme 25 minut dojít. |
3 | Žampiony řádně očistíme, vepřové maso i krůtí játra důkladně opláchneme, necháme oschnout, nakrájíme na menší kusy. Šalvěj opláchneme, po oschnutí lístky otrháme a použijeme. |
4 | Žampiony, maso, šalvěj a játra napícháváme na zaostřené špejle, aby vznikly špízy. Následně je osmažíme na zbývajícím másle po dobu přibližně 8 minut, dochutíme solí a pepřem. Špízy přendáme na talíř a zalijeme rizotem. |
Poznámka
Podáváme ihned, ještě teplé, jako příloha poslouží pečivo nebo zeleninový salát.