Recept

Těstoviny s ovocem a kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 230 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43980
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Česnek
1 ks Cibule
0,3 kávová lžička Kardamom
0,3 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
450 g Kuřecí prsa
1 kávová lžička Kurkuma
1 ks Mango
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 špetka Pepř cayenský
25 g Rozinky tmavé
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
250 g Těstoviny Fusilli
3 l Voda pitná
Vývar kuřecí [42660]
0,8 ks Bobkový list
80 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
240 g Kuřecí křídla
240 g Kuřecí krk
0,8 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej stolní
4 ks Pepř černý celý
0,4 hrst Petržel - nať
16 g Tymián čerstvý
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 457kJ
19% Sacharidy 69 g
140% Tuky 105 g
17% Sodík 344 mg
93% Bílkoviny 52 g

Těstoviny s ovocem a kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Na kostky nakrájená kuřecí prsa posypeme kurkumou, skořicí, kardamomem, kmínem a cayenským pepřem, promíchneme, necháme v lednici chvíli marinovat. Mezitím v hlubší pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme nadrobno nakrájený česnek a cibuli, opékáme 5 minut. Potom přidáme marinované maso a pečeme jej do zlatova za občasného promíchávání dalších 5 minut. Následně přilijeme 350 ml kuřecího vývaru, osolíme, přivedeme k varu. Vložíme rozinky, na kostky nakrájené mango, pomalu pod pokličkou vaříme 25 minut. Mezitím ve větším hrnci uvaříme těstoviny, scedíme je, přilijeme směs a podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.

2

Kuřecí vývar:

3

Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, popřípadě jej můžeme zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept