Losos s opečenými bramborami a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s opečenými bramborami a špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43985 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Koření na ryby |
900 g | Losos obecný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Losos obecný, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s opečenými bramborami a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Do řízků z lososa (kus o váze asi 225 g) z obou stran vklepáme koření na ryby s koprem a čerstvý pepř. |
2 | Na středním ohni rozpálíme 1-2 lžičky olivového oleje, položíme na něj lososové řízky, nejdříve kůží dolů, a smažíme asi 3 minuty do zlatohněda, obrátíme a opakujeme, nepřepalujeme. Po usmažení vyndáme z oleje, ale udržujeme v teple. |
3 | Ve 2 lžících rozpáleného oleje dozlatova po částech opékáme plátky brambor. Přilejeme drůbeží vývar a 4-5 minuty dusíme, přisypeme čerstvý špenát, osolíme a opepříme a na mírném ohni vaříme, dokud špenát nezmenší objem. |
4 | Na sebe narovnáme brambory a špenát, položíme na ně kousky připraveného lososa a zalijeme vydušenou šťávou, zdobíme nakrájeným citronem. |
Poznámka
Losos nemá být příliš propečený, uprostřed by měl zůstat růžový.