Recept

Zahuštěná hovězí polévka s červenou řepou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 44020

Ingredience

600 g Hovězí maso přední
70 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 kg Červená řepa
Na jíšku
40 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 763kJ
6% Sacharidy 21 g
36% Tuky 27 g
17% Sodík 348 mg
43% Bílkoviny 24 g

Zahuštěná hovězí polévka s červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Hovězí maso uvaříme v tlakovém hrnci doměkka, maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Červenou řepu zakapeme octem a na másle udusíme trochou vývaru doměkka.

3

V mezičase z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní scezený vývar a na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky vmícháme řepu, maso, sůl, pepř a 5 minut povaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept