Těstoviny s roketou a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 265 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s roketou a kuřecím masem
Celkový čas: | 265 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 235 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44106 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
125 g | Jogurt bílý |
220 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
110 g | Roketa |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
220 g | Žampiony čerstvé |
Vývar kuřecí [42660] | |
---|---|
0,8 ks | Bobkový list |
80 g | Celer řapíkatý |
0,8 ks | Cibule |
200 g | Kuřecí křídla |
200 g | Kuřecí krk |
0,8 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Pepř černý celý |
0,4 hrst | Petržel - nať |
16 g | Tymián čerstvý |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 861,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 16,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Kuřecí křídla, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Roketa, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob, Těstoviny čtyřvaječné, Kuřecí krk, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s roketou a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na másle osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev přibližně 2 minuty. Vložíme nadrobno pokrájenou cibuli, na kostičky rozkrájená kuřecí prsa, na čtvrtky krájené žampiony, víno, 125 ml kuřecího vývaru, nadrobno nakrájený česnek, sůl a pepř. Rozmícháme Solamyl, 4 lžíce vody, smetanu, jogurt a vlijeme do směsi. Vložíme ještě pár lístků tymiánu a pod pokličkou vaříme 5 minut. Potom uložíme na kuřecí maso listy rokety, nemícháme, vaříme dalších 5 minut. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny. Pořádně je scedíme, nalijeme na ně kuřecí směs, na talíři pak ještě ozdobíme tymiánem a podáváme. |
2 | Kuřecí vývar: |
3 | Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití. |
Poznámka
Do času vaření je počítána i příprava vývaru.