Kuře na vaječném koňaku s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na vaječném koňaku s houbami
Kuře na vaječném koňaku s houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44667 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Houby čerstvé |
10 ml | Koňak vaječný |
4 ks | Kuřecí prsa |
10 ml | Muškátový oříšek |
20 ml | Olej slunečnicový |
6 ks | Olivy zelené |
10 ml | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
10 ml | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar drůbeží |
150 g | Zakysaná smetana |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 147,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Koňak vaječný, Kuřecí prsa, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na vaječném koňaku s houbami postup přípravy receptu:
1 | Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120°C, necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem. |
2 | Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a olej, pokrájené houby na něm smažíme přibližně 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře. |
3 | Maso vyndáme z pekáče, nakrájíme jej na plátky, vložíme na talíře, ozdobíme houbami a lístky kerblíku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.