Tagliatelle na římský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle na římský způsob
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44766 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 ml | Olej olivový |
200 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Tagliatelle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 6,1mg |
Draslík | 311,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle na římský způsob postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme nadrobno rozkrájenou cibulku do měkka. Vložíme nahrubo nakrájené černé olivy, rajčata bez šťávy, na nudličky pokrájené papriky, osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni 35 minut. Mezitím si v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Pak je důkladně scedíme a smícháme se zeleninou. Na talíři pak posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.