Vepřový burger se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový burger se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44814 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
70 g | Majonéza |
40 g | Mouka kukuřičná |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
20 g | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
700 g | Vepřové maso mleté |
150 g | Žampiony čerstvé |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 204,3mg |
Draslík | 825,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 511,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majonéza, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový burger se žampiony postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mleté vepřové maso, prolisovaný česnek, tymián, kukuřičnou mouku, vejce, sůl a pepř a prohněteme do hladké hmoty. Vytvoříme 8 placek, které na tácu necháme 30 minut v chladnu uležet. |
2 | Uleželé placky potřeme olejem a grilujeme 10 minut za častého otáčení, potom na gril přidáme žampiony a slaninu a společně dogrilujeme 5 minut. |
3 | Do rozkrojené žemle vložíme placku, na ni žampiony a slaninu, lehce potřeme majonézou a ozdobíme kolečky rajčat. |