Masamanská kari pasta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masamanská kari pasta
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 44818 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
12 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Citronová tráva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Galgan |
2 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Koriandr celý |
1 kávová lžička | Krevetová pasta |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
6 ks | Pepř červený celý |
4 polévková lžíce | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 58g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,1mg |
Vitamín E | 14,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Citronová tráva, Cukr krupice, Hřebíček, Kmín římský, Koriandr celý, Olej rostlinný, Pepř červený celý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan, Krevetová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masamanská kari pasta postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu necháme cca 15 minut namáčet v horké vodě. Poté vložíme do mixéru, přidáme nadrobno nasekanou šalotku, česnek, spodní část lodyhy citronové trávy a nadrobno pokrájený galgán. Zpracujeme na hrubší pastu. |
2 | V pánvi nasucho opražíme římský kmín, koriandrová semínka, hřebíčky a kuličky pepře. Po 1-2 minutách odstavíme a směs rozemeleme v mlýnku najemno. Prášek smícháme s krevetovou pastou, solí a cukrem, přidáme olej a smícháme s pastou z mixéru. |