Nádivka ze slepice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka ze slepice
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4507 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 ks | Slepice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 486,0mg |
---|---|
Cholesterol | 316,0mg |
Draslík | 532,0mg |
Vláknina | 188,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Nové koření celé, Slepice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka ze slepice postup přípravy receptu:
1 | Uvařenou slepici vykostíme a maso umeleme. |
2 | Housku namočíme do mléka, osolíme, přidáme koření, petrželku a maso. Přidáme ušlehaná vejce. |
3 | Pečeme ve vymazané nádobě 30-40 minut. |
4 | Podáváme teplé s dušenou zeleninou. |
Poznámka
Slepici uvaříme předem.