Smažená parmice na sladkokyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená parmice na sladkokyselo
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 45104 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
4 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
120 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
800 g | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
225 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 911,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 891,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Parmice, Rajčata, Šalotka, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená parmice na sladkokyselo postup přípravy receptu:
1 | Ryby bez hlavy omyjeme a osušíme. Kůži po obou stranách nařízneme a maso obalíme ve třech lžičkách kukuřičného škrobu. |
2 | Ve woku rozpálíme olej, vložíme rybu a na středním ohni smažíme cca 6-7 minut z jedné strany, poté obrátíme a stejnou dobu smažíme z druhé strany dokřupava. Vyjmeme a uchováme teplou. |
3 | V pánvi ponecháme pouze cca 2 lžíce oleje, opět rozpálíme a dozlatova na něm cca 2-3 minuty osmahneme nadrobno nasekaný česnek, strouhaný zázvor a najemno nakrájenou šalotku. Přidáme cherry rajčátka a smažíme, dokud nepuknou. Poté přilijeme vinný ocet, vmícháme cukr, kečup a rybí omáčku. Na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 2 minuty. Dle chuti osolíme, opepříme, můžeme přidat ještě ocet, cukr nebo rybí omáčku. |
4 | Zbytek škrobu rozmícháme v trošce vody a přilijeme do omáčky. Na silném ohni mícháme do zhoustnutí. |
5 | Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou, snítkami koriandru a ihned podáváme. |
Poznámka
Stejným způsobem můžeme připravit např. chňapala.