Tuňákové burgery - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové burgery
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45361 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
30 ml | Olej olivový |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
4 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
200 g | Roketa |
8 g | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 644,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové burgery postup přípravy receptu:
1 | Porce tuňáka potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 5 minut z každé strany. Na poslední minuty přidáme na gril plátky chleba. Opečený chléb potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme olejem, vložíme plátek tuňáka a ozdobíme listy rokety a plátky rajčat. |