Pečené papriky dušené se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené papriky dušené se smetanou
Pečené papriky dušené se smetanou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 45407 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
800 g | Paprika zelená |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 43,0mg |
Draslík | 350,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 740,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 160,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené papriky dušené se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Papriky očistíme, zbavíme semen a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě zprudka opečeme, sloupneme, obalíme v mouce a osmažíme na másle. Poté přilijeme smetanu, osolíme a na mírném plameni dusíme zhruba 5 minut. |