Bramborové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové smaženky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4550 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 169,6mg |
Draslík | 244,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 169,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. |
2 | Vejce ušleháme do pěny, přidáme k bramborám a vše zahustíme osolenou moukou. |
3 | V kastrole nahřejeme olej a do horkého klademe malé noky vykrojené pomocí lžičky. Uvolníme je ode dna, po chvíli je obrátíme a dosmažíme. |
4 | Nakonec smaženky necháme okapat na papírových ubrouscích. Podáváme k polévce. |