Zeleninový salát s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s ančovičkami
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45583 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
80 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
0,3 polévková lžíce | Estragon |
0,3 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
6 ks | Olivy černé |
6 ks | Olivy zelené |
250 g | Paprika oranžová |
250 g | Paprika zelená |
0,3 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 polévková lžíce | Petržel - nať |
350 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na vejce | |
---|---|
4 ks | Vejce slepičí |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 262,3mg |
Draslík | 570,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Estragon, Kerblík, Ocet vinný, Paprika zelená, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Papriky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, opečeme, sloupneme a vykrojíme semena. Takto připravené papriky nakrájíme na silnější nudličky. Rajčata nakrájíme na měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na osminky. Ančovičky nakrájíme na kousky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať, estragon, kerblík a pažitku nasekáme na jemno, česnek propasírujeme. Zálivku připravíme promícháním česneku s bylinkami, solí, pepřem, olejem a octem. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. |
2 | V míse promícháme papriky s rajčaty, ančovičkami a olivami. Směs vložíme do servírovací mísy, kterou jsme vyložili salátovými listy. Salát ozdobíme dílky vajec, přelijeme zálivkou a necháme vychladit. |