Provensálská piperáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálská piperáda
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45787 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
40 ml | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 373,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálská piperáda postup přípravy receptu:
1 | Na velké pánvi rozpálíme olej. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, cibuli, prolisujeme česnek. Na mírném ohni smažíme zeleninu doměkka. V průběhu smažení přidáme chilli a provensálské koření. |
2 | K zelenině po chvíli přidáme na kousky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a smažíme cca 10 minut, dokud se nám nevypaří všechna přebytečná tekutina. |
3 | V misce si vidličkou rozšleháme vejce a na mírném ohni přilejeme do pánve. Směs by měla být tuhá, ne však příliš vysušená. |
Poznámka
Podáváme ideálně s topinkami.