Vepřové steaky s olivovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové steaky s olivovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45835 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
720 g | Vepřová krkovička |
50 ml | Vermut bílý |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 182,0mg |
Draslík | 174,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vermut bílý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové steaky s olivovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180°C. Olivy rozpůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na tenké proužky. Šalotku a česnek oloupeme a jemně nasekáme. |
2 | Vepřové steaky osušíme, po obou stranách tence potřeme hořčicí a osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky v něm opékáme po každé straně 3-4 minuty. Vyndáme a dáme ještě na 20-30 minut do předehřáté trouby. |
3 | Ve zbylém oleji podusíme za stálého míchání olivy, šalotku a česnek. Zalijeme vermutem a bílým vínem a necháme odpařit asi polovinu. Přidáme smetanu a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Ochutíme solí a pepřem. |
4 | Petrželku opláchneme, dosucha otřepeme a jemně nasekáme. |
5 | Steaky upravíme na předehřáté talíře, petrželku vmícháme do omáčky a omáčku podáváme k masu. |
Poznámka
Místo petrželky můžeme použít kerblík.