Recept

Špízy po thajsku s arašídovou omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45911

Ingredience

315 g Arašídy
3 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citrony
0,5 kávová lžička Cukr krystal
125 ml Kokosové mléko
600 g Kuřecí prsa
1,5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Omáčka Kari
2 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Paprika červená
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 737 kcal
Kilojoule 3 082kJ
7% Sacharidy 24 g
68% Tuky 51 g
19% Sodík 388 mg
96% Bílkoviny 54 g

Špízy po thajsku s arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a se solí utřeme česnek, z umytého citrónu nejprve ostrouháme přibližně polévkovou lžíci kůry, pak z něj vymačkáme šťávu. Maso nakrájíme na kousky.

2

Thajskou kari omáčku, polovinu česneku, polovinu sójové omáčky, citrónovou kůru a kokosové mléko utřeme v misce dohladka. Ve vzniklé směsi důkladně obalíme kousky masa, které pak dáme nejméně na dvě hodiny marinovat do ledničky.

3

Do pánve s olejem vložíme arašídy a pražíme je 15 minut v troubě, předehřáté na 190 °C. Po vyjmutí z trouby a částečném vychladnutí z nich odstraníme slupky, následně je rozdrtíme je v mixéru.

4

Do pánve s rozehřátým olejem dáme zesklovatět cibuli, přidáme druhou polovinu česneku a nadrobno posekané chilli papričky. Necháme zvolna restovat přibližně 2 minuty, pak vlijeme vodu, rozemleté arašídy, papriku, cukr a sůl. Na mírném ohni směs stále mícháme a jakmile je hladká, přidáme ještě lžíci sójové omáčky a citrónovou šťávu. Hotovou arašídovou omáčku přendáme do misky a nechme do ledničce vychladnout. Olejová vrstva, která se na povrchu vytvoří, směs dobře uzavře. Omáčka vydrží v ledniče i několik týdnů.

5

Špejle lehce potřeme olejem, napícháme na ně marinované maso, vložíme pod rozehřátý gril a grilujeme do měkka.

6

Špízy podáváme společně s arašídovou omáčkou a čerstvou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Tímto způsobem můžeme připravit i maso vepřové, hovězí i telecí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept