Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 46076

Ingredience

50 g Celer bulvový
30 g Cukr krupice
100 g Hrušky
1 špetka Hřebíček
40 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
120 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Vývar rybí
400 g Úhoř říční
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 154kJ
9% Sacharidy 31 g
108% Tuky 81 g
66% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Polévka z úhoře postup přípravy receptu:

1

Úhoře očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, sušené švestky nakrájíme na nudličky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a hrušku nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Rybí vývar přivedeme do varu, vložíme kousky úhoře a na mírném plameni vaříme. V mezičase na slanině osmažíme zeleninu. V hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme vývar z úhoře a alespoň 15 minut na mírném plameni povaříme. Poté přidáme zeleninu, maso z úhoře, hrušku, švestky, cukr, ocet, osolíme, okořeníme hřebíčkem a pepřem a krátce povaříme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept