Pirohy z bramborového těsta s cibulovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirohy z bramborového těsta s cibulovou náplní
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46223 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Brambory |
300 g | Cibule |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Pšeničná krupice |
200 g | Slanina vepřová |
30 g | Solamyl |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Na vaření pirohů | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 156,7mg |
Draslík | 512,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirohy z bramborového těsta s cibulovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. |
2 | Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, vejce rozšleháme. Slaninu rozpustíme a s cibulí osmažíme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. |
3 | Na vále vypracujeme těsto z brambor, mouky (čtvrtinu odložíme na podsypání těsta), krupice, vajec a Solamylu. |
4 | Z těsta vyválíme na pomoučeném válu placku, vykrájíme kolečka a plníme prochladlou cibulí. Kolečka přehneme, kraje dobře přitiskneme a pirohy vaříme v osolené vodě zhruba 8 minut. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme volit špenát, případně zelný salát.