Ryba v hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba v hořčici
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46276 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 ks | Jalovec |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1,2 kg | Treska skvrnitá |
1 špetka | Tymián čerstvý |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 517,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citrony, Pažitka, Pepř bílý, Pepř černý celý, Sůl, Treska skvrnitá, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba v hořčici postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, oloupeme a nahrubo nakrájíme mrkev a celer. Petrželku a tymián omyjeme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka. Vše dáme do hrnce, přidáme bílé víno a 1,5 l vody. Přidáme pepř, jalovec, bobkový list a sůl. Povaříme 20 minut, přecedíme a dáme vychladnout. |
2 | Rybu omyjeme a dáme do hrnce. Do poloviny ji zalijeme studeným vývarem, nevaříme, jen ohříváme 30 minut. Poté rybu vyndáme a dáme do tepla. |
3 | Odebereme 0,4 l vývaru a se šlehačkou necháme odpařit na polovinu. |
4 | Se žloutky rozkvedláme hořčici a promícháme se 3 lžícemi vývaru. Vlijeme do omáčky a mícháme, dokud nezhoustne. |
5 | Pažitku nakrájíme a vmícháme ji do omáčky. |
6 | Podáváme s rybou. |
Poznámka
Treska bez hlavy.