Jednoduchý recept

Vepřová žebírka plněná sušeným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46429

Ingredience

150 g Créme fraiche
1 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Křížaly (sušená jablka)
1 špetka Majoránka
50 g Meruňky sušené
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kg Vepřová žebra
0,3 l Víno červené
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,104 kcal
Kilojoule 4 620kJ
13% Sacharidy 47 g
105% Tuky 79 g
14% Sodík 272 mg
75% Bílkoviny 42 g

Vepřová žebírka plněná sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Sušené ovoce namočíme do červeného vína. Do masa vyřízneme kapsu, uvnitř okořeníme majoránkou, naplníme namočeným ovocem a uzavřeme. Zvenku rovněž okořeníme, vložíme do pekáče žebry směrem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C cca 60 minut.

2

Během pečení několikrát podlijeme rozpuštěným máslem, přilijeme víno z namočeného ovoce a posypeme cukrem. Když je maso hotové, výpek promícháme s creme fraiche a povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti a omáčku podáváme k žebírkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept