Bifteky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4644 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí svíčková |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 504,9mg |
---|---|
Cholesterol | 101,7mg |
Draslík | 698,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 6,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké o hmotnosti cca 180 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme. |
2 | Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou. |
3 | Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme. |
4 | Bifteky servírujeme buď každý na samostatný talíř a šťávou ho přelijeme anebo dáme-li bifteky na horkou mísu, obložíme je syrovou zeleninou, popřípadě na ně položíme sázená vejce, grilovaná rajčata. V tomto případě podáváme šťávu zvlášť. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme opečené brambory, saláty.