Jednoduchý recept

Horký švestkový kompot s rozinkami a sherry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46499

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Hrozinky
100 g Meruňky sušené
1 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Skořice mletá
0,3 l Voda pitná
250 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
21% Sacharidy 76 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 9 mg
5% Bílkoviny 3 g

Horký švestkový kompot s rozinkami a sherry postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Nasypeme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience, na několik hodin odložíme. Když ovoce změkne, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme zhoustnout. Mezitím občas promícháme.

2

Kompot ihned horký podáváme.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby namáčení ovoce, které jinak činí i několik hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept