Jednoduchý recept

Vafle s červenou řepou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46502

Ingredience

0,5 špetka Chilli koření mleté
40 g Cukr krupice
30 g Droždí
10 g Kmín celý
4 dl Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 dl Olej olivový extra panenský
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
500 g Červená řepa
200 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 061kJ
23% Sacharidy 82 g
47% Tuky 35 g
19% Sodík 385 mg
40% Bílkoviny 23 g

Vafle s červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu očistíme, dobře omyjeme a vložíme do hrnce s vodou, kde ji povaříme do měkka - přibližně 40 minut. Scedíme, necháme vychladnout, potom oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do misky, přidáme kmín, olej. Vše promícháme a vymačkáme z řepy šťávu, kterou přilijeme do těsta. Podle chuti přidáme ocet, cukr, sůl, ještě jednou promícháme.

2

Hladkou a hrubou mouku prosijeme do misky, rozdrobíme droždí, přidáme sůl, chilli koření, vlijeme mléko, šťávu z červené řepy, dvě lžíce oleje, rozklepneme vejce a vše vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 15 minut odpočinout.

3

Formu na pečení vaflí potřeme trochou oleje, rozehřejeme, vlijeme přiměřené množství těsta, ze kterého upečeme křupavou vafli. Pečeme do skončení těsta, vafle udržujeme teplé.

4

Teplé vafle rozdělíme na talíře, ke každé přidáme připravenou červenou řepu, posypeme na tenké plátky nakrájenou uzenou šunkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept