Plátky kýty plněné mletým masem a kapustičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky kýty plněné mletým masem a kapustičkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Kapusta růžičková |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
400 ml | Voda pitná |
Na náplň | |
---|---|
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 225,3mg |
Draslík | 805,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky kýty plněné mletým masem a kapustičkami postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou, cibuli pokrájíme nahrubo. Růžičkové kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. |
2 | Mleté maso promícháme s rozšlehaným vejcem, namočeným rohlíkem, solí a pepřem. Plátky masa potřeme masovou nádivkou, na každý plátek dáme díl kapustiček, zavineme, upevníme nití a závitky obalíme v mouce. Smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a ještě chvíli smažíme. Závitky zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme. Udušené závitky zbavíme nití, servírujeme překrojené šikmým řezem a přelité necezenou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.