Recept

Dušené hovězí maso na víně s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 46655

Ingredience

2 ks Bobkový list
150 g Cibulka jarní
800 g Hovězí maso zadní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
50 g Pažitka
6 g Pepř černý mletý
600 g Petržel kořen
100 g Rajčata
200 g Slanina vepřová
10 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
3 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 460kJ
8% Sacharidy 29 g
141% Tuky 105 g
53% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 40 g

Dušené hovězí maso na víně s houbami postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na kostky, do hladké mouky vmícháme sůl, pepř a maso ve směsi obalíme. V kastrolu rozpálíme olej, maso krátce opečeme ze všech stran, odložíme do mísy.

2

V kastrolu na zbytku oleje vypečeme slaninu na kostičky, přidáme jarní cibulky, mrkev a petržel na kostky, bobkový list a tymián. Za stálého míchání povaříme 5 minut. Nakonec přidáme rozmixovaná rajčata a nakrájené žampiony, ještě 3 minuty ohříváme. Zalijeme červeným vínem a vodou, promícháme, vrátíme zpět maso, které musí být zcela zakryté omáčkou, v opačném případě přilijeme víno. Zakryjeme a vložíme do trouby, kde na mírném ohni pečeme 2,5 hodiny, aby maso bylo křehké. Hotový pokrm dosolíme, dopepříme, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme s vybranou přílohou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept