Jednoduchý recept

Tradiční bílý chléb z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46662

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
1 kávová lžička Kmín drcený
600 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 g Sezam - semena
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 599kJ
21% Sacharidy 76 g
4% Tuky 3 g
17% Sodík 332 mg
23% Bílkoviny 13 g

Tradiční bílý chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, přisypeme mouku smíchanou s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

2

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

3

Po ukončení cyklu kynutí můžeme chléb potřít bílkem a posypat sezamovými semínky.

4

Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Poznámka

Místo čerstvého droždí můžeme použít 3,5g droždí sušeného. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept