Rybí filé po tyrolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé po tyrolsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4671 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
750 g | Filé rybí |
1 špetka | Muškátový květ |
50 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
50 g | Tuk |
5 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 274,4mg |
Draslík | 213,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 699,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Muškátový květ, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé po tyrolsku postup přípravy receptu:
1 | Osolímea opepříme částečně rozmrazené filé a doměkka opečeme. |
2 | Do vymazaného pekáče dáme rybu, poklademe plátky spařených rajčat a zalijeme zálivkou. |
3 | Připravíme ji z rozšlehaných vajec s vínem, strouhaným sýrem, muškátem a solí. |
4 | Pečeme, až zálivka ztuhne. |
5 | Na talíři posypeme pažitkou. |