Bílé fazole na topinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole na topinkách
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 4698 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
4 krajíc | Chléb konzumní |
2 šálek | Fazole bílé sterilované |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 593,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Fazole bílé sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole na topinkách postup přípravy receptu:
1 | Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme. Škvarky vyjmeme a necháme na teple. |
2 | Na zbylém tuku opečeme 4 krajíce chleba a uložíme je na teple. |
3 | Do zbylého tuku dáme prohřát fazole, osolíme je, přidáme část škvarků a trochu kečupu. |
4 | Směs navršíme na horké topinky a posypeme škvarky. |