Spaghettini s paprikou a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini s paprikou a mozzarellou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 47023 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
400 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Spaghettini |
0,5 hrst | Tymián čerstvý |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 230,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 141,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini s paprikou a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme papriky, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Papriky rozkrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a stroužky utřeme. Mozzarellu nakrájíme na středně silné plátky. |
2 | Opláchneme tymián, osušíme, otrháme lístky a nahrubo je nasekáme. Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme papriku a na středně silném ohni ji zprudka osmažíme. |
3 | K paprice přídáme česnek, polovinu tymiánu, citronovou kůru a promícháme. Dochutíme solí a pepřem, stáhneme z plotny a přendáme do větší mísy. Předehřejeme troubu na 250ºC (horkovzdušnou troubu na 220ºC). |
4 | Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Poté je přidáme do mísy, kde je smícháme s paprikou a dalšími surovinami. |
5 | Vezmeme zapékací mísu, do které vložíme spaghettini s paprikou, poklademe plátky mozzarelly, posypeme zbylým tymiánem a pokapeme olivovým olejem. |
6 | Zapékací mísu vložíme do trouby a 8 - 10 minut zapékáme. Když se sýr roztaví a trochu zhnědne, mísu vyjmeme, nákyp upravíme na talíře a podáváme. |