Jednoduchý recept

Uzené vepřové koleno zapečené s bramborami a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47135

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
120 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
60 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
6 ks Vejce slepičí
1 ks Vepřové koleno uzené

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,093 kcal
Kilojoule 4 573kJ
7% Sacharidy 26 g
104% Tuky 78 g
48% Sodík 955 mg
111% Bílkoviny 63 g

Uzené vepřové koleno zapečené s bramborami a vejci postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. 4 natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Uzené koleno uvaříme doměkka, vykostíme a maso nakrájíme na kousky.

3

Zapékací mísu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a poklademe vrstvou brambor. Na brambory navrstvíme nakrájená vejce, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené koleno. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří brambory. Povrch pokapeme tukem z vývaru a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

4

Před koncem pečení zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Dopečeme dorůžova.

Poznámka

Pokrm můžeme podávat se salátem z kysaného zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept