Recept

Rajčatová polévka krémová s celerem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 47137

Ingredience

200 g Celer bulvový
100 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
30 ml Ocet vinný
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Rajčata
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 542kJ
6% Sacharidy 21 g
155% Tuky 117 g
12% Sodík 244 mg
7% Bílkoviny 4 g

Rajčatová polévka krémová s celerem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou zeleninu, tedy oba druhy celerů, mrkev i cibuli pokrájíme na malé kostičky. Do kastrolu vlijeme olej a zeleninové kostičky restujeme, dokud nezískají zlatavou barvu. Omytá rajčata spaříme a oloupeme z nich slupky. Odstraníme zelenou stopku a dužinu rozkrájíme na kousky. Pokrájené kousky rajčat přidáme k orestované zelenině, zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, potom ztlumíme oheň a necháme mírně probublávat ještě přibližně hodinu. Osolíme, opepříme, poté odstavíme z ohně a zalijeme smetanou. Vlijeme do mixéru, podle chuti přidáme cukr a ocet.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept