Jednoduchý recept

Vepřové kotlety plněné zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 47187

Ingredience

1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Sůl
60 g Tuk
800 g Vepřové kotlety
2 stroužek Česnek
100 g Šunka dušená
Náplň
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Olej rostlinný
0,3 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 423kJ
4% Sacharidy 13 g
49% Tuky 37 g
18% Sodík 353 mg
86% Bílkoviny 48 g

Vepřové kotlety plněné zelím postup přípravy receptu:

1

Kotlety omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Do kotlet nařízneme kapsu a do každé vložíme plátek šunky a připravenou zelnou náplň. Uzavřeme párátky nebo jehlami.

2

Kotlety po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. V kastrole na rozehřátém tuku je za občasného podlévání horkou vodou a přelévání šťávou pečeme doměkka.

3

Příprava náplně: Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s očištěným, na nudličky nakrájeným zelím. Osladíme, ochutíme octem a přilijeme trochu oleje. Vše dobře promícháme.

4

Pokrm můžeme podávat s bramborovu kaší nebo s chlupatými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept