Vepřové kotlety plněné zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety plněné zelím
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 47187 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
60 g | Tuk |
800 g | Vepřové kotlety |
Náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
0,3 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 164,8mg |
Draslík | 976,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Sůl, Tuk, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená, Vepřové kotlety, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety plněné zelím postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Do kotlet nařízneme kapsu a do každé vložíme plátek šunky a připravenou zelnou náplň. Uzavřeme párátky nebo jehlami. |
2 | Kotlety po obou stranách osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. V kastrole na rozehřátém tuku je za občasného podlévání horkou vodou a přelévání šťávou pečeme doměkka. |
3 | Příprava náplně: Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s očištěným, na nudličky nakrájeným zelím. Osladíme, ochutíme octem a přilijeme trochu oleje. Vše dobře promícháme. |
4 | Pokrm můžeme podávat s bramborovu kaší nebo s chlupatými knedlíky. |