Mufloní guláš na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš na pivě
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47267 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
600 g | Cibule |
30 g | Jíška hotová tmavá |
3 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
1000 g | Mufloní maso |
3 g | Nové koření mleté |
30 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
80 g | Protlak rajčatový |
150 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 321,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 42,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Mufloní maso, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš na pivě postup přípravy receptu:
1 | Mufloní maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, pažitku posekáme najemno a česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme rajčatový protlak, promícháme, vložíme do hrnce kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme, zalijeme černým pivem a zvolna dusíme téměř doměkka. Ochutíme česnekem, mletým novým kořením, majoránkou, provaříme, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou, pivo již nepřiléváme, guláš by byl příliš sladký. |
3 | Hotový guláš rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme pažitkou. |