Vepřová pečeně se zelím a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně se zelím a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47557 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
1 špetka | Kmín celý |
1 ks | Masox |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 125,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 198,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Kmín celý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně se zelím a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, feferonku jemně nasekáme. Hlávkové zelí opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Masox rozmícháme s vodou a v hrnku necháme přejít varem. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme a osolíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, posypanou mletou paprikou. Přidáme nakrájenou feferonku a plátky masa a opečeme je zprudka po obou stranách. Pak zmírníme oheň, přilijeme vývar z Masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka. |
3 | V jiné velké pánvi na oleji podusíme nakrájené osolené zelí s kmínem. Po 5 minutách k němu přidáme nakrájená rajčata, podlijeme trochou masoxového vývaru a dusíme pod pokličkou. Téměř měkké zelí s rajčaty pak přidáme do pánve s masem, vše dochutíme pepřem, solí a octem a ještě chvíli podusíme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou brambory, ale můžeme podávat i s knedlíkem.