Hovězí s muffiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s muffiny
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47571 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Na muffiny | |
---|---|
3 dl | Mléko plnotučné |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej olivový |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
200 g | Rajčata |
10 g | Tymián čerstvý |
230 ml | Víno červené |
1,2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 447,2mg |
Draslík | 481,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 546,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 320,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Rajčata, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Olej olivový, Pepř černý mletý, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Cibule červená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s muffiny postup přípravy receptu:
1 | V pekáči rozehřejeme olej, hovězí roštěnec nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran asi 10 minut. Podlijeme vodou a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 45 minut, občas podlijeme. |
2 | V míse smícháme mouku, sůl, vejce, postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těsto, necháme chvilku odpočinout. |
3 | Zatím na hluboké pánvi osmažíme cibuli, přidáme tymián a česnek, postupně také pokrájená rajčata a 5 minut povaříme. Zalijeme vínem a hovězím vývarem, necháme vyvařit až na polovinu, asi 10 minut. Rozmixujeme, osolíme, opepříme, případně necháme ještě vařením zhoustnout na omáčku. |
4 | Upečené maso přemístíme na mísu, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Do trouby vložíme formu na muffiny, do každé prohlubně nalijeme lžičku oleje. Když je forma rozpálená, prošleháme těsto a co nejrychleji naplníme prohlubně a dáme zpět do trouby. Pečeme 15 minut dozlatova. |
5 | Hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité horkou omáčkou a s muffiny. |