Roláda z vepřového bůčku s berlínskou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z vepřového bůčku s berlínskou náplní
Roláda z vepřového bůčku s berlínskou náplní
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47602 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
1 kg | Vepřový bok |
1 dl | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 738,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Sůl, Švestky sušené, Vepřový bok, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z vepřového bůčku s berlínskou náplní postup přípravy receptu:
1 | Jablko oloupeme a nakrájíme na plátky. Sušené švestky vypeckujeme. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem. |
2 | Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme, osolíme a lehce posypeme zázvorem. Na něj rozprostřeme plátky jablka a sušené švestky, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami. |
3 | Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Přibližně po 20 minutách přidáme nakrájenou zeleninu. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou. |
4 | Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu rozmixujeme nebo přecedíme a na ohni přivedeme do varu. Za stálého míchání přilijeme smetanu a zaprášíme ji moukou. Pak ještě chvíli vaříme a mícháme, než zhoustne. |
5 | Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme. |
6 | Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou. |