Roštěnky na chilli s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na chilli s paprikami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47607 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 špetka | Chilli koření mleté |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
15 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 369,3mg |
Draslík | 714,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chilli koření mleté, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky na chilli s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na plátky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Vajíčka rozšleháme v misce. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. |
2 | Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme, dochutíme chilli kořením. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem z masoxu a krátce podusit pod pokličkou. Měkké roštěnky vyndáme z pánve a dáme do tepla. |
4 | K tuku v pánvi po roštěnkách přidáme máslo, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme masoxový vývar. Šťávu vaříme, dokud nezačne houstnout. |
5 | V druhé pánvi opečeme slaninu, kterou po opečení vyjmeme a dáme do tepla. V pánvi na oleji po pečení slaniny podusíme doměkka nakrájené papriky, ke kterým nakonec přimícháme rajčatový protlak. |
6 | V další malé pánvi rozehřejeme zbylé máslo a na něm připravíme z rozšlehaných vajec 4 omelety. Na každou dáme plátky opečené slaniny a část dušených měkkých paprik, pokapeme šlehačnou a přeložíme je. |
7 | Roštěnky dáme na servírovací talíře, na ně položíme naplněnou omeletu a přelijeme šťávou. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.