Vepřová játra pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra pro celiatiky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47623 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 376,4mg |
Draslík | 384,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra propláchneme pod tekoucí vodou, odblaníme je a nakrájíme na silnější nudličky. |
2 | Lžíci solamylu rozmícháme v trošce vody. |
3 | Cibuli oloupeme a nasekáme ji nadrobno. V kastrolu na oleji zpěníme nasekanou cibuli a nasypeme na ní nakrájená játra. Játra s cibulí zprudka restujeme, až do doby, než kousky masa získají jemnou kůrčičku. Potom do orestovaného masa vmícháme solamyl rozmíchaný ve vodě a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Nakonec dušené maso ochutíme pepřem, případně solí a podáváme teplé. |
Poznámka
K takto připravenému masu podáváme vařenou rýži a sezónní zeleninovou oblohu.