Bulharské karbanátky z mletého masa se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharské karbanátky z mletého masa se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47776 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
1 ks | Cibule |
350 g | Hovězí maso mleté |
0,5 dl | Hovězí vývar základní |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
350 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 156,6mg |
Draslík | 636,1mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 382,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Čedar, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharské karbanátky z mletého masa se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nakrájíme na malé kostičky. V míse oba druhy masa opepříme, osolíme, důkladně promícháme s trochou vývaru a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Poté k masu přidáme nakrájenou cibuli a sýr, vše důkladně promícháme a ze směsi vytvoříme menší karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a v něm karbanátky osmažíme. |